Personal: drie talenten die ik niet heb, maar graag had willen hebben!


Van nature ben ik een jaloers persoon, en hoewel ik heel hard probeer om zo weinig mogelijk te vergelijken met anderen en niet jaloers te zijn, betrap ik mezelf er toch nog geregeld op. Een slechte, slechte eigenschap die ik echt moet afleren. Maar in sommige gevallen kan jaloezie overgaan in bewondering, en in dat geval vind ik het een goede zaak. Zo heb ik heel veel bewondering voor drie talenten: talenten die ik zelf niet heb, maar waarvan ik wou dat ik ze had!

Het eerste talent dat ik zelf ab-so-luut niét heb en waar ik o zoveel bewondering voor heb, is dansen. Hoe hard ik het ook probeer, ik heb gewoon geen coördinatie over mijn ledematen en ik kan aangeleerde pasjes nooit onthouden - tot grote hilariteit van anderen (ik heb nog steeds een trauma aan de danslessen op school).

 

Hoe graag zou ik toch kunnen dansen. Ik zou er meteen mijn favoriete sport van maken, want zo behaal ik twee doelen in één klap: mijn hobby uitoefenen én tegelijk conditie onderhouden. Ideaal toch? Helaas vrees ik dat het bij dromen zal blijven, want veel verder dan meewiegen/ in de lucht springen op een concert of een paar standaard danspasjes bij het uitgaan, kom ik niet. 

 

 

Je ziet ze overal. Op Instagram, op Pinterest, op Blogs, op straat, in mijn eigen vriendenkring: meisjes die elke dag perfect van kop tot teen gestyled zijn en een ongelooflijk modegevoel bezitten. 

 

Hoe.doen.zij.dat?? Hoe hard ik het ook probeer, hoeveel kleren ik ook koop (teveel!), ik moet echt de grootste moeite doen om een 'fashionable' outfit bij elkaar te rapen. Ik ben zeker niet 'slecht' gekleed en weet wat mijn figuur goed past, maar mijn outfit is nooit zo origineel en mooi samen gesteld als anderen dat kunnen. Hoezeer ik ook mijn best doe, het is gewoon niet aan mij besteed. Eens ik een 'go to outfit' gevonden heb, doe ik die dan ook zeer dikwijls aan, wat zonde is van de grote hoeveelheid ongedragen kledij in m'n kast.

 

 

Instant kippenvel krijg ik ook van pianospel. Ik ken mensen die een liedje horen op de radio en het meteen kunnen naspelen, zo muzikaal zijn ze. Hoewel ik 10 jaar gitaar heb gespeeld, kan ik me nog steeds niet voorstellen dat ik puur op muzikaal gevoel een liedje zou kunnen naspelen zonder partituur. Prachtig vind ik het. Echt eeuwige bewondering.

 

 

 

Dit waren ze. Mijn drie talenten die ik niet heb, maar o zo graag had gehad. Wat zij jouw talenten? En welke talenten had jij graag gehad?

 

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Susan (woensdag, 07 september 2016 19:47)

    Leuk artikel! Dansen lijkt me ook zo gaaf haha, zoals in de Step Up films!